Gode råd til det effektive kontor

Hvis du arbejder ved et kontor i det daglige, så er det essentielt med en kontorplads, der har de bedste forudsætninger for at være effektiv. En dårlig kontorplads kan føre til arbejdsskader, men det kan også betyde, at du ikke arbejder så effektivt, som du måske kunne. Her får du en række gode råd til, hvordan du gør dit kontor så effektivt som muligt.

Hæve sænkebord

Hvis du sidder ned mange timer i løbet af en dag, kan du risikere at blive træt og få ondt i ryggen. Det findes der heldigvis en løsning på. En af dem er et hæve sænkebord, som du kan justere i højden. Hvis du sidder og falder hen efter frokostpausen, så løser mange dette problem ved at stå op. Samtidig er det sundt at stå lidt op i løbet af dagen. Selvom du har et hæve sænkebord, behøver du ikke at stå op hele dagen. Mange kører nogle intervaller, hvor de for eksempel står op en halv time ad gangen.

En god kontorstol

I forlængelse af et hæve sænkebord skal du have en god kontorstol, som du kan justere i højden, ryglænet og i sædet. Det gør dig i stand til hele tiden at tilpasse din arbejdsstilling til skrivebordet, og derfor belaster du ikke din ryg mere end højest nødvendigt. De fleste kontorer har en håndbog omkring, hvordan kontorstolen skal indstilles. Det er altid en god idé at læse sådan en guide, så du ikke sidder forkert.

Lys

Lys er enormt vigtigt for energiniveauet. Sidder du et mørkt lokale, vil det være svært at holde sig frisk igennem en hel dag. Sørg for at der kommer godt med naturligt lys ind i lokalet og have nogle gode kontorlamper. Særligt i de mørkevintermåneder er det vigtigt med lys på kontoret, da man i løbet af dagen ellers ikke får så meget naturligt lys.

Aktiviteter på kontoret

Hvis du har brug for en lille pause, er det en god idé enten at gå en lille tur, tage en kop kaffe eller måske snakke lidt med en kollega. For at gøre kontoret lidt sjovere kan I få en aktivitet derinde. Det kan være en PlayStation, bordtennis eller bordfodbold. Så længe det er adskilt fra selve kontoret, og det ikke larmer. Det er naturligvis et spørgsmål om balance, så du ikke står ude ved aktiviteten hele tiden. Den skal bruges, når du har brug for lidt ny energi, eller hvis du skal sparre med nogle kollegaer.

Lån til det effektive kontor

Mangler du penge til et hæve sænkebord eller en ordentlig kontorstol. Så findes der i dag rigtig gode muligheder for at låne penge til den slags. En af mulighederne er at købe det hos kredit ude ved forhandleren. Det er en service, som mange forhandlere kan tilbyde på særligt de lidt dyrere produkter. En anden løsning er kviklånet. Et kviklån er et kortfristet forbrugslån, der kan optages online. Der er i Danmark rigtig mange online banker, der udbyder kviklån som fx voreslån.dk, og du har som forbruger rigtig meget at vælge imellem. Når du optager et kviklån, eller et hvilket som helst andet lån, skal du altid være meget opmærksom på renten, gebyrerne og de øvrige omkostninger ved lånet. Er du ikke det, kan du hurtigt ende med et kviklån, hvor renterne er meget høje. Sørg altid for at undersøge dine forskellige muligheder, før du låner penge.