Sådan sørger du for at holde dig ren hver dag

Vi kender sikkert alle følelsen af at være klam og usoigneret. Følelsen er bestemt ikke rar, og det kan være angstprovokerende – særligt i sociale sammenhænge. Generelt kan man følge disse råd, hvis man ikke ønsker at være usoigneret.

Gå i bad hver dag

En af de vigtigste ting du kan gøre for at holde dig soigneret, er at gå i bad så ofte som muligt. Som hovedregel kan du vaske dig efter de danske svømmehallers anvisninger (hår, armhuler, skridt, fødder og hænder) hver dag, og du skal gøre det grundigt. Dog behøver du ikke at vaske håret dagligt, da for hyppig hårvask påfører håret skade.

Brug deodorant

Efter dit bad, hvor du har rengjort dig og fjernet allerede eksisterende lugt, kan du med fordel bruge en deodorant. En deodorant tjener nemlig ikke bare det formål at overdøve den dårlige lugt, men også at forhindre den i at opstå, ved at tilstoppe porerne sådan at lugten forhindres i at udvikle sig.

Tag noget nyt tøj på

Når du har været i bad og taget deodorant på, er det værste du kan gøre, at tage det samme tøj på igen. Det er særligt slemt i tilfældet med trøjer og undertøj, som kan have en værre lugt. Sørg altid for at tage nyt tøj og nyt undertøj på, når du har været i bad.

Barbering

Hvis man gerne vil fremstå renlig og velsoigneret, så kommer vi ikke udenom, at barbering spiller en stor rolle for, hvordan du fremstår. Det er selvfølgelig et spørgsmål om smag og idealer, men mange ville nok synes, at monobryn er et eksempel på kropsbehåring der får dig til at fremstå urenlig og usoigneret. Hvis du som kvinde ønsker dig en ladyshaver, så tjek denne Ladyshaver fra Philips test ud.